Podwójna dawka „Cudownej terapii”

Po długiej, a dla sympatyków tego przedstawienia wręcz za długiej przerwie powraca na naszą scenę „Cudowna terapia”.

Spektakl od samego początku cieszy się ogromnym zainteresowaniem, był pierwszym tytułem granym przez nas w ramach tak zwanych „popołudniówek”, bo wszyscy chętni, by go obejrzeć nie mieścili się na sali podczas jednego seansu…

To spektakl wyjątkowy także pod innym względem – w jednym miejscu jednoczą się siły aktorów grających na najlepszych scenach teatralnych w Polsce: Patrycję Soliman zobaczyć można w Teatrze Narodowym w Warszawie, Mariusz Słupiński jest aktorem Teatru Jaracza w Łodzi, a Kamil Maćkowiak gra w spektaklach OCH Teatru i Teatru Polonia w Warszawie. Mamy zatem trójkę „dobrych aktorów, którzy świetnie ze sobą współpracują na scenie… i chyba także nieźle się przy okazji sami tym bawią. Dobrze czują konwencję spektaklu opartego na przewrotnych dialogach, które prowadzą do nieoczekiwanej pointy.” / Magdalena Kuydowicz, zwierciadlo.pl/

Atutem tego spektaklu poza doborową obsadą, wysmakowanym humorem i znakomitą reżyserią Waldemara Zawodzińskiego jest bez wątpienia jego autentyczność. Problemy w związkach okazują się być takie same, a nasi widzowie z lubością przypatrują się sytuacjom odgrywanym na scenie, a które tak dobrze znają z własnego doświadczenia.

I właśnie na „autentyczności polega siła tego spektaklu. Kryzys w związku, brak umiejętności porozumienia – wszystko to dobrze znamy i rozumiemy. Ale nie zawsze potrafimy się z tego śmiać. A warto”. / Magdalena Kuydowicz, zwierciadlo.pl/

*Na spektakl „Cudowna terapia” zapraszamy dwukrotnie: 10 i 18 kwietnia o 19.00 – bilety dostępne są pod numerem 794 46o 5oo lub w naszym Biurze Obsługi Widza w Pasażu Schillera od poniedziałku do piątku w godzinach 13.oo-19.oo oraz w soboty w godzinach 14.00-19.00.