Premiera płyty DVD i ostatnie pokazy „Niżyńskiego” za nami

Wczoraj po raz ostatni Kamil Maćkowiak stanął na scenie, by zagrać dla Państwa rolę „Niżyńskiego”. 21 i 22 lutego to zarówno dla tego spektaklu jak i dla całej ekipy Fundacji dzień szczególny – dzień premiery tego kultowego monodramu na DVD.

Spektakl zaprezentowany w Łodzi po raz ostatni widzowie przyjęli entuzjastycznie, a owacje na stojąco i długo nie milknące brawa ogromnie wzruszyły odtwórcę głównej roli.

Fot. Magdalena Tomas

Fot. Joanna Jaros

Po spektaklach zakupić można było płytę DVD z nagraniem monodramu zrealizowanym przez Fundację dzięki zbiórce zorganizowanej na odpalprojekt.pl, a także wypić lampkę wina z odtwórcą głównej roli. Wielu z Państwa czekało na upragniony autograf, chwilę rozmowy i zdjęcie z bohaterem wieczoru.

Płycie towarzyszy wyjątkowe wydawnictwo – album przedstawiający poszczególne lata pracy nad monodramem „Niżyński”: sesje zdjęciowe, próby, zdjęcia zarówno z samego spektaklu, jak i te ukazujące kulisy pracy nad nim.Album z płytą dostępny jest w siedzibie Fundacji, można także zamówić go drogą wysyłkową – wszystkich zainteresowanych prosimy o kontakt pod numerem 794 460 500

Fot. Magdalena Tomas

Fot. Joanna Jaros

Partnerem tego ekskluzywnego wydarzenia było Centrum Medyczne BIMED wspierające Kamila Maćkowiaka w przygotowaniach do tej niezwykle wymagającej roli.

Zapraszamy na stronę BIMEDU tutaj: http://bimed-lodz.pl/