Październik – działania artystyczne i społeczne w FKM

Sezon 2016/2017 rozpoczęliśmy niezwykle intensywnie już we wrześniu: zagraliśmy pierwsze cztery spektakle z pożegnalnego bloku monodramu „Niżyński”, na deski teatralne wróciło także po wakacyjnej przerwie tak przez Państwa lubiane przedstawienie „DIVA Show”. Ale – jak się okazało – dopiero w październiku nasze działania nabierają właściwego tempa. Co dla Państwa przygotowaliśmy?

29 i 30 października zapraszamy na premierę spektaklu „Wywiad”, w której pojawią się znani Państwu doskonale ze swoich wcześniejszych dokonań Karolina SawkaPaweł Ciołkosz. Spektakl reżyseruje Waldemar Zawodziński, którego wielbicielom teatru, a zwłaszcza monodramu „Niżyński” przedstawiać nie trzeba.
Ale nie samym teatrem Fundacja żyje – w tym roku wydarzeń pozateatralnych, w których bierzemy udział jest równie dużo. Jesteśmy zaszczyceni propozycjami, które otrzymaliśmy i dlatego dzielimy się z Państwem ich szczegółami.
Wspieramy i jesteśmy wspierani, staliśmy się partnerem dużych, rozpoznawalnych, mających już swoją markę projektów. Angażujemy się z ogromnym zaangażowaniem w te z nich, które wydają nam się wyjątkowe, potrzebne, ważne…

4 października rozpoczyna się kampania społeczna, do udziału w której zapraszamy wszystkich, którym los Braci Mniejszych nie jest obojętny. Z tej okazji odbyła się konferencja prasowa zorganizowana przez Łódzkie Schronisko dla Zwierząt. Zapraszamy w imieniu nas wszystkich w Fundacji pracujących jak i Kamila Maćkowiaka, który jest twarzą tej jakże potrzebnej akcji. Bądźmy razem podczas Światowego Dnia Zwierząt, ale pamiętajmy o pomocy dla wszystkich potrzebujących istot nie tylko w dniu ich święta.

Kolejnym wydarzeniem, w którym bierzemy udział jest Light. Move. Festival, który rozpocznie się już w piątek 7 października i potrwa do niedzieli 9 października. Fundacja Lux Pro Monumentis już po raz kolejny zaprosi Łodzian na to niezwykłe wydarzenie artystyczne, podczas którego kolorowe iluminacje oświetlą zabytkowe kamienice pokazując ich niezwykłe piękno. Kamil Maćkowiak poprowadzi uroczystą galę otwarcia Light. Move. Festival, a także powita wszystkich tych z Państwa, którzy są sympatykami Festiwalu – w piątek 7 października o 18.45 na Placu Wolności rozpocznie się to niezwykłe wydarzenie, które stało się jedną z wizytówek Łodzi
⇒ Czytaj więcej »

Po strawie duchowej czas na prawdziwą ucztę kulinarną. Już po raz drugi w Łodzi odbędzie się Restaurant Week. Tym razem spotykamy się przy restauracyjnych, gościnnych stołach pod hasłem Towarzyskość to zdrowie.
⇒ Czytaj więcej »
W Łódzkiej, jesiennej edycji Festiwalu można spróbować przepysznych dań aż w 28 miejscach.
Fundacja Kamila Maćkowiaka stała się oficjalnym partnerem wydarzenia, a Kamil Maćkowiak po raz drugi został zaproszony, by pełnić zaszczytną rolę ambasadora smaku Restaurant Week.
Co jeszcze za nami, a co przed nami?

Warto wspomnieć, że we wrześniu po raz kolejny wspieraliśmy i byliśmy partnerem biegu pod znakiem Business Run – inicjatywy, której celem jest pomoc podopiecznym Fundacji Jaśka Meli Poza Horyzonty. Kamil Maćkowiak był jednym z ambasadorów Poland Business Run.
⇒ Czytaj więcej »

Fundacja Kamila Maćkowiaka partneruje także innej Fundacji – Fundacji Skillab przy realizacji projektu realizowanego we współpracy z Muzeum Kinematografii w Łodzi Escape Room: Find Out In Hollyłódź. Efekty tej współpracy będzie można zobaczyć już wkrótce.

Mamy nadzieję, że zechcą spotkać się Państwo z nami podczas wszystkich październikowych wydarzeń, w których bierzemy udział – spotkajcie się w zaprzyjaźnionym gronie, żeby popatrzeć na piękną, jakże inną od codziennej, rozświetloną Łódź, spotkajcie się przy wspólnym stole, bądźcie towarzyscy, bo to zdrowe, a przede wszystkim nie odwracajcie się od tych, którzy Waszej pomocy potrzebują.

Kampania społeczna zorganizowana przez Łódzkie Schronisko dla Zwierząt (galeria):

rezerwacja biletów – BILETERIA »
sprawdź – REPERTUAR »