Katarzyna Cynke

Absolwentka warszawskiej Akademii Teatralnej, aktorka Teatru Jaracza w Łodzi.
Laureatka II nagrody za rolę Marii w przedstawieniu „4 x Woyzeck” na XXIII Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi (2005).
W Teatrze Jaracza w Łodzi stworzyła w 2008 roku wybitną kreację grając u boku Kamila Maćkowiaka w spektaklu „Zszywanie” w reżyserii Małgorzaty Bogajewskiej. Kontynuacją losów tej pary okazał się spektakl „50 słów” w reżyserii Waldemara Zawodzińskiego prezentowany od 2018 roku na scenie Teatru Fundacji Kamila Maćkowiaka, w którym zagrała bardzo docenioną przez recenzentów rolę Leny.

Drodzy Widzowie i Przyjaciele Fundacji,

Ze względu na panujący stan zagrożenia epidemicznego i wynikające z niego zasady zachowania dystansu społecznego, podczas spektakli Teatru Fundacji Kamila Maćkowiaka nie będzie obowiązywała numeracja miejsc na widowni. Nasz zespół będzie wskazywał Państwu miejsca indywidualnie, tak, aby każdy z Gości czuł się bezpiecznie podczas spotkania z Teatrem.

Mamy nadzieję, że tę niedogodność wynagrodzą Państwu nasi Artyści. Dziękujemy za wyrozumiałość i za to, że jesteście z nami w tej trudnej sytuacji.

Pozdrawiamy i do zobaczenia,
Zespół Fundacji Kamila Maćkowiaka.