Mariusz Słupiński

Aktor teatralny, filmowy i telewizyjny.
Debiutował w spektaklu „Szklana menażeria” w reżyserii Mariusza Grzegorzka. Aktor Teatru Jaracza w Łodzi, gdzie można zobaczyć go między innymi w „Mrocznych perwersjach codzienności” w reżyserii Rafała Sabary, „Z miłości” w reżyserii Waldemara Zawodzińskiego czy w „Nocy Helvera” w reżyserii Małgorzaty Bogajewskiej. W Teatrze Kamienica w Warszawie gra w spektaklu „TEST” w reżyserii Tomasza Obary.
W spektaklach Teatru Fundacji Kamila Maćkowiaka pojawia się w dwóch rolach – niekonwencjonalnego terapeuty w „Cudownej terapii” oraz skrywającego wiele tajemnic doktora Mirandy w „Śmierci i dziewczynie” (oba spektakle w reżyserii Waldemara Zawodzińskiego).
Od 13 lat Mariusza Słupińskiego oglądać można także w popularnym serialu „Na wspólnej”(TVN).

Drodzy Widzowie i Przyjaciele Fundacji,

Ze względu na panujący stan zagrożenia epidemicznego i wynikające z niego zasady zachowania dystansu społecznego, podczas spektakli Teatru Fundacji Kamila Maćkowiaka nie będzie obowiązywała numeracja miejsc na widowni. Nasz zespół będzie wskazywał Państwu miejsca indywidualnie, tak, aby każdy z Gości czuł się bezpiecznie podczas spotkania z Teatrem.

Mamy nadzieję, że tę niedogodność wynagrodzą Państwu nasi Artyści. Dziękujemy za wyrozumiałość i za to, że jesteście z nami w tej trudnej sytuacji.

Pozdrawiamy i do zobaczenia,
Zespół Fundacji Kamila Maćkowiaka.