Diva_Show_Fundacja_Kamila_Maćkowiaka2

Tina Turner w Łodzi? Tak! Fundacja Kamila Maćkowiaka zaprasza na spotkanie z Divą.

W naszym mieście i w naszym teatrze wszystko jest możliwe! Tina Turner na scenie już 11 marca i 2 kwietnia. Zapraszamy!

Pierwsza z produkcji Fundacji Kamila Maćkowiaka – „DIVA Show” to hit frekwencyjny od ponad trzech lat. Spektakl łączący stand-up, psychodramę i show multimedialne został zagrany kilkadziesiąt razy, każdorazowo przyciągając zarówno nowych widzów, jak i tych, którzy widzieli Kamila Maćkowiaka w tej roli już wiele razy.

„DIVA Show” to, zaraz po kultowym „Niżyńskim”, najbardziej utytułowany spektakl Fundacji. Kamil Maćkowiak otrzymał za niego między innymi Grand Prix Międzynarodowego Festiwalu Monodramów WROSTJA, Plaster Kultury oraz prestiżową Nagrodę im. Schillera (tylko jedną osobę rocznie wyróżnia się w Polsce tą nagrodą w kategorii “twórca sezonu”).

Spektakl dotyka tak ważnych dla nas wszystkich tematów jak samotność, poczucie odrzucenia,  poszukiwanie swojej tożsamości czy miłości idealnej. Tematy te, jakkolwiek bardzo trudne, prezentowane są widzom w sposób niezwykle lekki, a pokazom spektaklu towarzyszą  – zwłaszcza w pierwszej jego części – salwy śmiechu. Tomek, bohater „DIVA Show” powoli odsłania historię swego życia prowadząc widzów przez całą gamę emocji – od śmiechu po łzy.

W monodramie wykorzystano obszerne fragmenty utworów Tiny Turner i z pewnością także z tego powodu warto go obejrzeć – wszystkich, którzy mają ochotę już po raz kolejny lub dopiero po raz pierwszy zasiąść na widowni zapraszamy 11 marca oraz 2 kwietnia o godzinie 19.00 do Akademickiego Ośrodka Inicjatyw Artystycznych (Ul. Zachodnia 54/56 w Łodzi).

Bilety jak zwykle na naszej stronie w zakładce bileteria oraz pod numerem 794 460 500.

rezerwacja biletów – BILETERIA »
sprawdź – REPERTUAR »

Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć (foto: Joanna Jaros):

Foto – grafika: Krzysztof Zatycki