kamil maćkowiak fundacja

Fundacja Kamila Maćkowiaka

Z ogromną przyjemnością witam Państwa na stronie naszej Fundacji.

FKM jest organizacją pozarządową i powstała we wrześniu 2010 roku z myślą  o stworzeniu i prowadzeniu Sceny Teatralnej w Łodzi.

Statut Fundacji, poza głównym celem, jakim jest utworzenie stałej sceny teatralnej, przewiduje też inne działania związane z propagowaniem kultury, produkcjami filmowymi i telewizyjnymi, wydawnictwami, wystawami.

Będziemy realizować także projekty edukacyjne, pomagające w dostępie do kultury.

Osobiście dołożę wszelkich starań, żeby spełnić oczekiwania łódzkiej publiczności i na stałe wpisać się w wydarzenia kulturalne naszego miasta – Łodzi.

Kamil Maćkowiak
Prezes  Zarządu FKM

Drodzy Widzowie i Przyjaciele Fundacji,

Ze względu na panujący stan zagrożenia epidemicznego i wynikające z niego zasady zachowania dystansu społecznego, podczas spektakli Teatru Fundacji Kamila Maćkowiaka nie będzie obowiązywała numeracja miejsc na widowni. Nasz zespół będzie wskazywał Państwu miejsca indywidualnie, tak, aby każdy z Gości czuł się bezpiecznie podczas spotkania z Teatrem.

Mamy nadzieję, że tę niedogodność wynagrodzą Państwu nasi Artyści. Dziękujemy za wyrozumiałość i za to, że jesteście z nami w tej trudnej sytuacji.

Pozdrawiamy i do zobaczenia,
Zespół Fundacji Kamila Maćkowiaka.