DZIAŁALNOŚĆ SPOŁECZNA SEZON 2013/2014
  • Z końcem października 2013 Fundacja Kamila Maćkowiaka została zaproszona do wzięcia udziału w projekcie organizowanym przez IKEA – “Każdy pluszak to historia. Pluszaki dla edukacji”. Spośród nadesłanych zdjęć pluszaków każda z gwiazd została poproszona o napisanie dwuminutowej bajki, której bohaterem jest pluszak z wachlarza zabawek oferowanych przez IKEA. W kampanii udział wzięli: Jolanta Kwaśniewska, Małgorzata Foremniak, Robert Korzeniowski, Monika Kuszyńska, Renata Przemyk, Dorota Segda oraz Kamil Maćkowiak.
  • W ramach inicjatywy Centrum KLUCZ i współpracy nawiązanej z Organizacją Inspro Fundacja Kamila Maćkowiaka nagrała materiał do spotu radiowego z udziałem Kamila MaćkowiakaAgnieszki Więdłochy.
  • Fundacja współpracowała z Łódzkim Schroniskiem dla Zwierząt przy Marmurowej podczas akcji zachęcającej do czipowania zwierząt.
  • W maju Kamil Maćkowiak, jako Prezes Zarządu FKM był jedną z twarzy ogólnopolskiej kampanii reklamowej (wielkoformatowej) łódzkiego Muzeum Sztuki ms2.
  • We wrześniu 2014 roku Fundacja była partnerem przy organizacji charytatywnego biegu biznesowego Łódź Business Run 2014, który 14 września odbywał się jednocześnie w różnych miastach Polski. Celem inicjatywy jest pomoc podopiecznym Fundacji Jaśka Meli Poza Horyzonty.

Drodzy Widzowie i Przyjaciele Fundacji,

Ze względu na panujący stan zagrożenia epidemicznego i wynikające z niego zasady zachowania dystansu społecznego, podczas spektakli Teatru Fundacji Kamila Maćkowiaka nie będzie obowiązywała numeracja miejsc na widowni. Nasz zespół będzie wskazywał Państwu miejsca indywidualnie, tak, aby każdy z Gości czuł się bezpiecznie podczas spotkania z Teatrem.

Mamy nadzieję, że tę niedogodność wynagrodzą Państwu nasi Artyści. Dziękujemy za wyrozumiałość i za to, że jesteście z nami w tej trudnej sytuacji.

Pozdrawiamy i do zobaczenia,
Zespół Fundacji Kamila Maćkowiaka.