Fundacja Kamila Maćkowiaka – zbliża … ludzi.

Teatr to Twoje hobby? Chcesz wspierać działania z nim związane i przy tym pomagać innym, ale nie wiesz jak się za to zabrać? Dołącz do nas i zostań wolontariuszem Fundacji Kamila Maćkowiaka. Możemy razem działać na rzecz kultury.

Szukamy entuzjastów i pasjonatów sztuki teatralnej, energicznych osób chętnych do pomocy przy obsłudze naszego widza.
Gwarantujemy współpracę w zgranym zespole pasjonatów teatru, w ustalonym z Tobą harmonogramie.
Z nami doświadczysz świetnej zabawy oraz zdobędziesz unikalne doświadczenie przy tworzeniu najciekawszych wydarzeń kulturalnych w naszym mieście. A przy okazji poznasz twórców i aktorów naszych spektakli 🙂

Jeśli jesteś obowiązkowy, pomysłowy i energiczny oraz nie boisz się wyzwań, zapraszamy do kontaktu mailowego (wolontariat@fundacjamackowiaka.org). Napisz nam kilka słów o sobie. Wybrane osoby zaprosimy na spotkanie informacyjne, które odbędzie się w siedzibie naszej fundacji.

Do zobaczenia!

Wolontariat – dobrowolna, bezpłatna, świadoma praca na rzecz innych lub całego społeczeństwa, wykraczająca poza związki rodzinno-koleżeńsko-przyjacielskie.
Wolontariusz – osoba pracująca na zasadzie wolontariatu. Według Ustawy o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie wolontariuszem jest ten, kto dobrowolnie i świadomie oraz bez wynagrodzenia angażuje się w pracę na rzecz osób, organizacji pozarządowych, a także rozmaitych instytucji działających w różnych obszarach społecznych. Instytucje te nie mogą korzystać z pracy wolontariuszy przy prowadzonej działalności gospodarczej, czego wprost zakazuje ustawa.

Drodzy Widzowie i Przyjaciele Fundacji,

Ze względu na panujący stan zagrożenia epidemicznego i wynikające z niego zasady zachowania dystansu społecznego, podczas spektakli Teatru Fundacji Kamila Maćkowiaka nie będzie obowiązywała numeracja miejsc na widowni. Nasz zespół będzie wskazywał Państwu miejsca indywidualnie, tak, aby każdy z Gości czuł się bezpiecznie podczas spotkania z Teatrem.

Mamy nadzieję, że tę niedogodność wynagrodzą Państwu nasi Artyści. Dziękujemy za wyrozumiałość i za to, że jesteście z nami w tej trudnej sytuacji.

Pozdrawiamy i do zobaczenia,
Zespół Fundacji Kamila Maćkowiaka.