„KLAUS – obsesja miłości”- premierowy weekend w Monopolis!

Ostatni sezon trochę nam się przedłużył, a właściwie…zanim na dobre zakończył się jeden, płynnie przeszedł w kolejny. Bo mimo, że przyjmuje się, że to spektakle zagrane we wrześniu odmierzają rytm życia teatru, to tak naprawdę dopiero pierwsza w sezonie premiera uświadamia wszystkim, że rozpoczynamy-zarówno przez nas, jak i przez naszych Widzów – tak bardzo lubiane „nowe”.
Tak czy inaczej – ósmy sezon działalności Teatru Fundacji Kamila Maćkowiaka możemy uznać za otwarty!

Rozpoczniemy go spektaklem najbardziej ze wszystkich wyczekiwanym, najdłużej przygotowywanym, dopieszczanym i pierwszym, który (w sierpniu, na przełomie sezonów) doczekał się entuzjastycznie przyjętych przez publiczność pokazów przedpremierowych.

„Bardzo mi się podobało to, co powiedziała jedna z naszych stałych widzek: że „Klaus” jest jak „Niżyński” tyle, że „Niżyński” uderza głębiej, a Klaus-mocniej”. – tak Kamil Maćkowiak mówił o wrażeniach widzów w ostatnim wywiadzie dla Gazety Wyborczej.

„KLAUS – obsesja miłości”, bo o nim mowa, to kolejny po „DIVA Show”, „AMOKU” czy kultowym „Niżyńskim”, monodram Kamila Maćkowiaka – autorski, inspirowany autobiografią jednego z najbardziej demonicznych, kontrowersyjnych, ale i genialnych aktorów- Klausa Kinskiego.
W nadchodzący weekend zapraszamy na spektakl o nim właśnie, ale nie tylko… Bo „KLAUS – obsesja miłości” to także opowieść o nieustannej walce z własnymi emocjami, straszliwym, traumatycznym, naznaczonym wojną dzieciństwie i niszczących obsesjach, którymi dla Kinskiego były nie tylko, choć przede wszystkim, kobiety…
Zapraszamy na pierwszą z trzech zaplanowanych przez nas w tym sezonie premier, kolejna już w listopadzie, a więcej szczegółów zdradzimy wkrótce. Tymczasem prosimy o trzymanie kciuków za „KLAUSA – obsesji miłości”: za odtwórcę roli głównej Kamila Maćkowiaka i powodzenie obu dni premierowych, z których jak zwykle przygotujemy dla Was pełną relację.

Bilety na kolejne pokazy „KLAUSA- obsesji miłości”/14.10 i 20.11. o 19:00/oraz inne spektakle Teatru Fundacji Kamila Maćkowiaka dostępne są na www.fundacjamackowiaka.org