Konferencja prasowa przed inauguracją Sceny Monopolis

Jesteśmy tuż po konferencji zapowiadającej uroczystą inaugurację Sceny Monopolis.

Konferencja odbyła się na samej Scenie, gdzie mieliśmy przyjemność porozmawiać ze wszystkimi najważniejszymi mediami w naszym mieście i gdzie już w sobotę zagramy po raz pierwszy, specjalnie przygotowywany na tę okazję spektakl „Śmierć i dziewczyna” w reżyserii Waldemara Zawodzińskiego. Aktorzy grający w tym spektaklu – Jowita Budnik, Kamil Maćkowiak i Mariusz Słupiński, byli do dyspozycji wszystkich dziennikarzy, którzy pojawili się na konferencji. Jak zwykle przy takich okazjach, były rozmowy z aktorami i zdjęcia, które pojawią się już wkrótce w lokalnej prasie,radiu i telewizji. Jako przedsmak sobotniej premiery przygotowaliśmy dla Państwa naszą fotorelację. To był bardzo ważny dzień zarówno dla nas jako teatru, który inauguruje działalność tak niezwykłej sceny na mapie Łodzi, jak i dla prezesa firmy VIRAKO Krzysztofa Witkowskiego, który jest pomysłodawcą i realizatorem przepięknego, postindustrialnego kompleksu Monopolis.