Listopadowe spektakle odwołane

Drodzy Widzowie i Przyjaciele Fundacji,

zgodnie z nowym rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów, niestety nie spotkamy się z Wami na Scenie Monopolis w listopadzie.

Jest to dla nas szczególnie trudne, ponieważ od premiery Klausa w październiku niewielu z Was miało okazję spotkać nowego bohatera autorskiego monodramu Kamila Maćkowiaka w jego brawurowej interpretacji – zagraliśmy jak dotąd łącznie pięć spektakli, w tym pokazy przedpremierowe i premierowe, przy zmniejszonej widowni, z racji na obowiązujące dotychczas obostrzenia sanitarne. Byliśmy zmuszeni odwołać również ukochany przez widzów Fundacji spektakl 50 słów z niezastąpioną Katarzyną Cynke w roli głównej. Klaus, mamy nadzieję, powróci na deski Sceny Monopolis już grudniu, zaś z bohaterami 50 słów spotkamy się po Nowym Roku.

Zespół Fundacji Kamila Maćkowiaka działa dalej! Pełni zapału przygotowujemy dla Was już drugą premierę, która powstaje w trakcie pandemii. Będzie to hit europejskich teatrów, polska prapremiera „Idioty” Jordiego Casanovasa. W głównych rolach zobaczymy Agnieszkę Skrzypczak i Kamila Maćkowiaka.

Czekamy z niecierpliwością na teatralne spotkania z Wami na Scenie Monopolis. Tymczasem będziemy Was informować na bieżąco o naszych projektach na stronie Fundacji oraz w social mediach. Ten wirtualny kontakt z Przyjaciółmi i Widzami jest dla nas, i mamy nadzieję też dla Was, szczególnie istotny. Dbajcie o siebie, swoich bliskich. Życzymy dużo zdrowia i do zobaczenia już niedługo,

zespół Fundacji Kamila Maćkowiaka.