Podsumowanie sezonu 2015/2016

Sezon 2015/2016 do najłatwiejszych nie należał, a przetrwaliśmy go jedynie dzięki Państwa niesłabnącemu zainteresowaniu tym, co robimy i dzięki temu, że nadal tak chętnie kupujecie Państwo bilety na wszystkie nasze spektakle.

A co wydarzyło się w mijającym sezonie?
Przede wszystkim wznowiliśmy i zagraliśmy dla Państwa wszystkie przedstawienia, które mamy w repertuarze.
Monodram „DIVA Show” z sukcesem debiutował poza swym rodzinnym miastem i pojawił się na dwóch festiwalach – w październiku na WROSTJA, Wrocławskich Spotkaniach Teatrów Jednego Aktora, gdzie otrzymał aż trzy nagrody, w tym Grand Prix tego festiwalu, następnie, w listopadzie, na Toruńskich Spotkaniach Teatrów Jednego Aktora.

3 i 4 grudnia odbyły się dwa ostatnie pokazy spektaklu „Niżyński” kończące udaną, trwającą dwa lata współpracę Fundacji Kamila Maćkowiaka z Teatrem Polskim w Warszawie. Spektakl, pokazany na stołecznej scenie ponad 30 razy, zebrał wyjątkowo entuzjastyczne recenzje.

W lutym, na specjalny, mistrzowski pokaz w Horyńcu Zdroju przygotowaliśmy premierę, monodram Kamila Maćkowiaka pt. ”Wraki”. Na specjalne życzenie publiczności spektakl został dwukrotnie pokazany również w naszym mieście.

23 kwietnia rozpoczęliśmy także cykl „Goście Fundacji Kamila Maćkowiaka”. Inaugurowaliśmy go znakomitym, nagradzanym na całym świecie monodramem Wiolety Komar pt. ”Diva”. Pierwsze wydarzenie naszego nowego cyklu objął swoim patronatem Marszałek Województwa Łódzkiego Witold Stępień, partnerowali nam także portal Łódź Jest Kulturą oraz Centrum Dialogu im. Marka Edelmana w Łodzi.
W przyszłym sezonie mamy zamiar zaprosić Państwa na kolejne wydarzenia z tego cyklu – spotkania z artystami, osobowościami ze świata mediów, koncerty, oraz – rzecz jasna – spektakle teatralne.

Przyszły sezon to także mnóstwo planów, które mamy nadzieję zrealizować ku zadowoleniu naszych sympatyków. Planujemy nowe spektakle, planujemy organizację wystawy, planujemy cykl nowatorskich szkoleń, mamy też dla Państwa w zanadrzu pewną niespodziankę stricte teatralną i to już we wrześniu…

Planów jest mnóstwo, a ich realizacja zależy od przychylności władz miasta, życzliwości mediów, naszych Partnerów, Sponsorów, Darczyńców i oczywiście od Was, Drodzy Widzowie, którzy przychodzicie nas oglądać, wspieracie nas i przekazujecie wieści o tym, co powstaje w ramach Fundacji innym. A możliwości dzielenia się tymi wiadomościami jest coraz więcej – to już nie tylko Facebook, nie tylko link do strony internetowej – od niedawna jesteśmy także na INSTAGRAMIE, gdzie znaleźć nas można pod nazwą fundacjakamilamackowiaka

rezerwacja biletów – BILETERIA »
sprawdź – REPERTUAR »