Premiera spektaklu „Śmierć i dziewczyna” – inauguracja Sceny Monopolis

Sala wypełniona po brzegi. Owacje na stojąco. Na scenie znakomita Jowita Budnik, Kamil Maćkowiak i Mariusz Słupiński. I pistolet, który wystrzelił naprawdę.
Tak właśnie, jak piszą recenzenci – wystrzałowo, spektaklem „Śmierć i dziewczyna” w reżyserii Waldemara Zawodzińskiego zainaugurowaliśmy działalność nowego, kulturalnego miejsca na mapie Łodzi, Sceny Monopolis.
Podczas minionego weekendu, przy nadkompletach na widowni, aż trzykrotnie zaprezentowaliśmy spektakl premierowy.
Na sali towarzyszyło nam wielu znakomitych gości – była z nami z tej wyjątkowej okazji Prezydent Hanna Zdanowska. Gościliśmy również Wojewodę Łódzkiego Zbigniewa Rau oraz autora alternatywnej wersji plakatu do spektaklu „Śmierć i dziewczyna”, Michała Batorego.

fot. Joanna Jaros

Po spektaklu głos zabrali Kamil Maćkowiak, który jest dyrektorem artystycznym teatru w Scenie Monopolis, prezes zarządu firmy VIRAKO Krzysztof Witkowski, pomysłodawca i realizator kompleksu Monopolis oraz Anna Rubaj i Artur Schutter reprezentujący ArtKombinat, operatora Sceny.

Wideo możesz zobaczyć również tutaj (kliknij)

fot. Joanna Jaros

Ogromnie miło było nam gościć wszystkich naszych wiernych widzów. Cieszymy się, że standard, który oferuje Scena Monopolis (numerowane miejsca, przestronne foyer, przepiękne wnętrza) tak bardzo Państwa zachwyciły. Dziękujemy też naszym nowym widzom, których to piękne miejsce przyciągnęło – mamy nadzieję, że zaproponowanym spektaklem premierowym zyskaliśmy sobie Państwa przychylność i spotkamy się na naszych kolejnych przedstawieniach.

Repertuar Teatru Fundacji Kamila Maćkowiaka na kolejne miesiące dostępny jest na www.fundacjamackowiaka.org w zakładce KUP BILET – do czerwca 2020 zaprezentujemy jeszcze jedną premierę, monodram „KLAUS-obsesja miłości”, na kilka pokazów powróci też kultowy „Niżyński” – oba spektakle z Kamilem Maćkowiakiem w roli głównej.
Wszystkich, którzy w tym wyjątkowym dniu nie mogli być z nami zachęcamy do obejrzenia fotorelacji .