Cudowna Terapia

Joanna i Wiktor są małżeństwem od kilkunastu lat, mają dzieci, prowadzą ustabilizowane i dość przewidywalne życie. Są typowymi przedstawicielami klasy średniej, nie mają problemów finansowych. Niegdyś bardzo w sobie zakochani dziś, dobiegając czterdziestki, są emocjonalnie wypaleni i sfrustrowani; zgrany zespół stanowią już tylko podczas kłótni. Zgodni są co do jednego – winę za rozpad związku ponosi współmałżonek. Na takim właśnie zakręcie życiowym trafiają na terapię. Cudowną terapię.

Błyskotliwa przewrotność sztuki pokazuje, że życie osobiste terapeuty jest równie pogmatwane jak życie jego pacjentów. Spektakl – choć ma charakter komediowy – skłania do refleksji, że nie wszystko jest takim, jakim z pozoru się wydaje, uświadamia widzom jak wiele zależy od okoliczności. Pozwala wierzyć, że z każdego, nawet największego, zakrętu da się przy odrobinie dobrej woli wyjść i pokazuje, że choć konflikty wydają nam się w danym momencie najważniejsze i czasem burzą spokój każdego z nas, to zdarza się nam zapomnieć, że to tylko niewielka część czegoś znacznie większego – dłuższej, ważniejszej relacji.

W spektaklu występuje Patrycja Soliman, Mariusz Słupiński, Kamil Maćkowiak.

Czas trwania: 90 minut

Zdjęcia:

Trailer:

Kup bilet

Drodzy Widzowie i Przyjaciele Fundacji,

Ze względu na panujący stan zagrożenia epidemicznego i wynikające z niego zasady zachowania dystansu społecznego, podczas spektakli Teatru Fundacji Kamila Maćkowiaka nie będzie obowiązywała numeracja miejsc na widowni. Nasz zespół będzie wskazywał Państwu miejsca indywidualnie, tak, aby każdy z Gości czuł się bezpiecznie podczas spotkania z Teatrem.

Mamy nadzieję, że tę niedogodność wynagrodzą Państwu nasi Artyści. Dziękujemy za wyrozumiałość i za to, że jesteście z nami w tej trudnej sytuacji.

Pozdrawiamy i do zobaczenia,
Zespół Fundacji Kamila Maćkowiaka.