wraki-fundacja-kamila-maćkowiaka

WRAKI – nowy spektakl FKM!

Miło nam poinformować, że specjalnie na 37. Biesiadę Teatralną w Horyńcu Zdroju przygotowujemy spektakl „WRAKI” Neila La Bute w wykonaniu Kamila Maćkowiaka.

Kamil Maćkowiak został zaproszony na Biesiadę Teatralną w roli jurora części konkursowej tego wydarzenia. Biesiada jest mającym długoletnią tradycję spotkaniem amatorskich zespołów teatralnych prezentujących małe formy, a Kamil Maćkowiak zaprezentuje swój najnowszy monodram w ramach pokazu mistrzowskiego 19 lutego, na zakończenie drugiego jej dnia.
Biesiada Teatralna w Horyńcu Zdroju jest imprezą zamkniętą, nie będzie zatem możliwości obejrzenia pierwszej prezentacji spektaklu.
Ale nie zapominamy o naszych widzach i sympatykach Fundacji Kamila Maćkowiaka.

Specjalnie dla Państwa przygotujemy już wkrótce cykl elitarnych spotkań, na których zobaczyć będzie można monodram „Wraki”, ale nie tylko! Podczas spotkań zaprezentujemy także kilka innych tekstów, na podstawie których miałby powstać kolejny monodram i to Państwo, uzupełniając specjalnie na tę okoliczność przygotowane ankiety, będą mieli możliwość zdecydowania, który z nich na stałe wejdzie do repertuaru Teatru Fundacji.

wraki-FKM

To bardzo nowatorski projekt – po raz pierwszy to w Państwa ręce oddajemy decyzję dotyczącą repertuaru i to właśnie Państwo zadecydują o tym , czy dana sztuka na stałe w nim zagości.
Zależy nam bardzo, aby widzowie spektakli produkowanych przez Fundację Kamila Maćkowiaka byli nie tylko ich odbiorcami, ale przede wszystkim partnerami mającymi możliwość współdecydowania o naszych wyborach artystycznych.

foto: Marcin Bartniak
projekt plakatu: Dona Sołtysiak