wraki-spektakl

WRAKI – pokaz specjalny za nami!

Najnowszy monodram Kamila Maćkowiaka “WRAKI”, zaprezentowany 5 marca łódzkiej publiczności w ramach pokazu specjalnego, wzbudził ogromne zainteresowanie i został bardzo dobrze przyjęty.

Dziękujemy wszystkim, którzy spektakl widzieli za to, że tak licznie nas odwiedzili, a niełatwą rolę Kamila nagrodzili długo nie cichnącymi brawami i owacjami na stojąco. Mamy nadzieję, że najnowszy monodram zrealizowany przez Fundację dostarczył widzom głębokich, ważnych, bardzo osobistych przeżyć.

Dramat Neila LaBute’a nie pozwala widzowi przejść obojętnie obok historii, o której opowiada. To rodzaj takiego tekstu, o którym nie sposób zapomnieć z dnia na dzień. Kamil Maćkowiak (w roli Edwarda) kreuje bohatera, który wywołuje w widzu sprzeczne emocje. Współczuje się mu, jest go żal, ale z drugiej strony – trudno zrozumieć jego zachowanie. Dobrze, że w zagranej przez Maćkowiaka postaci nie ma przesady i zbędnej tkliwości. (…) Pozorna oschłość i ukrywanie swoich prawdziwych uczuć za przepełnionymi ironią słowami potęgują rosnący niepokój.Iga Herłazińska - Teatr Dla Was

pełna treść recenzji spektaklu – czytaj tutaj »

Dla wszystkich z Państwa, którym spektaklu nie udało się obejrzeć w marcu, mamy dobrą wiadomość – po raz kolejny zostanie pokazany 30 czerwca początkując bezprecedensowy cykl “Ty decydujesz!”.
Tego dnia zaprezentujemy także jeszcze jeden monodram w wykonaniu Kamila Maćkowiaka, a po obejrzeniu obu widzowie za pomocą ankiet wyrażą swoje zdanie i tym samym zdecydują, która z najnowszych produkcji Fundacji na stałe zagości w repertuarze już od przyszłego sezonu.

więcej o spektaklu – czytaj tutaj »